Chroom-6

Het is een van die stoffen die weliswaar schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn, maar waar nog geen echt plan voor is, zoals bij asbest. Chroom 6 kwam voor in verschillende verfsoorten en kan gevaarlijk zijn als je het bewerkt. Om te voorkomen dat je last krijgt van Chroom-6, is het verstandig om een expert in te huren die samen met jou een plan maakt, waarin duidelijk wordt hoe de aanwezigheid van deze stof het beste aangepakt kan worden. SMART Advies helpt je van begin tot eind.

Chroom-6 kan schadelijk zijn en moet dus voorzichtig behandeld worden.

Chroom-6 gevonden?

SMART Advies ontzorgt je van A tot Z.

Neem contact met ons op

Wat is Chroom-6?

Het metaal Chroom komt in vele vormen en lang niet allemaal is het schadelijk. Zo wordt Chroom-0 gebruikt voor bijvoorbeeld het verchromen van ijzeren kranen en zit Chroom-3 in natuurlijke mineralen en voeding. Chroom-6 daarentegen, kan wel degelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Omdat het oxidatie tegengaat, is het veelvuldig gebruikt in allerlei stoffen en voor allerlei doeleinden. Zo is het toegevoegd aan grondverf bij bruggen, vliegtuigen en industriƫle toepassingen. De roestwerende werking was hierin de voornaamste reden van het gebruik ervan; je wilt immers niet dat een brug of een vliegtuig last krijgt van roest.

Waar werd Chroom-6 nog meer voor gebruikt?

Wegens de roestwerende werking was Chroom-6 ook bijzonder populair bij de bouw van viaducten, flatgebouwen, gemeentehuizen, schoolgebouwen, treinen en defensiemateriaal. Ook is het vaak terug te vinden in grote oceaanschepen, zoals olietankers. Kortom: Chroom-6 was in het verleden een bijzonder populaire stof, die zijn weg in allerlei bouwprojecten heeft weten te vinden. En dat is buitengewoon vervelend, want Chroom-6 is kankerverwekkend en is ook bijzonder milieuverontreinigend.

SMART Advies helpt je met het zetten van de juiste stappen

Heb je het vermoeden dat je materialen hebt gevonden waar Chroom-6 is gebruikt? Dan is het verstandig om eerst even helemaal niets te doen, maar juist contact op te nemen met SMART Advies. Wij zijn een expert in de juiste behandeling van onder andere Chroom-6, maar ook zware metalen of asbest. We helpen je op de juiste manier om te springen met Chroom-6 in drie simpele stappen:

  • Inventarisatie - Allereerst doen we een uitgebreide inventarisatie. Waar hebben we precies mee te maken en hoe talrijk is het gebruik ervan geweest? En, nog belangrijker: wat is het doel van je project? Is het nodig om de Chroom-6 volledig te verwijderen, of kunnen we het ook beheersen?
  • Advies - Aan de hand van de inventarisatie, gaan we over op een advies. In dit advies wordt precies verteld wat er is aangetroffen en hoe je hier mee om dient te gaan, op basis van de door jou gestelde doelen.
  • Begeleiding - Omdat lang niet iedereen even gemakkelijk met dit soort stoffen omgaat, bieden we je de mogelijkheid om je gedurende het hele proces te begeleiden. We kunnen de juiste partners inschakelen als dat nodig is en zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. We ontzorgen je van A tot Z.

Het doel van je project is altijd leidend

SMART Advies werkt altijd vanuit het perspectief van de klant. Daarmee bedoelen we, dat het doel van de klant altijd centraal moet staan. Dat doel is immers leidend als het gaat om de manier waarop we met de gevaarlijke stoffen om zullen springen. Wie bezig is met een sloopproject, zal immers een stuk meer moeten verwijderen dan iemand die een verbouwing voor ogen heeft. Wat we met de Chroom-6 gaan doen, is dan ook volledig afhankelijk van het doel van het project. Dat doel wordt direct meegenomen in de inventarisatie en wordt altijd als eindpunt gehouden in de verdere stappen. Wat wil je bereiken? Dan zorgen we ervoor dat het volgens de juiste stappen gebeurt.

Chroom-6 gevonden? Wij helpen je verder.

SMART Advies zorgt voor een op maat gemaakt plan

Bij de aanwezigheid van Chroom-6 zorgt SMART Advies voor een op maat gemaakt plan, waarbij de veiligheid van de gebruiker bovenaan staat en het doel van het project duidelijk voor ogen wordt gehouden. Of het nou verwijderd moet worden, of juist goed zit waar het zit, wij zorgen ervoor dat je precies weet waar je aan toe bent en - indien nodig - geholpen wordt door de juiste partijen.

Chroom-6 gevonden?

SMART Advies ontzorgt je van A tot Z.

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op voor meer informatie of een afspraak

Heb je het vermoeden dat er Chroom-6 is verwerkt in bepaalde onderdelen of materialen? Neem dan contact met ons op. Ook voor vragen over deze stof kan je bij ons terecht. We helpen je graag en zullen samen met jou tot een oplossing komen, die de voltooiing van je project niet in de weg zal staan.