Asbest inventarisatie

Wie tijdens een verbouwing, sloop of bouwproject asbest vindt, zal hier actie op moeten ondernemen. Moet het verwijderd worden, dan gaat dit volgens een bepaald protocol, maar soms is het verwijderen helemaal niet nodig. Om precies te weten hoe je het beste om kan gaan met de aanwezige asbest, is eerst een asbestinventarisatie nodig. SMART Advies is de expert die je nodig hebt om een goed beeld te krijgen van de aanwezige asbest en de stappen die je moet nemen om je doel te bereiken.

Asbest inventarisatie vertelt je precies wat er aanwezig is en wat je ermee moet doen.

Asbest inventarisatie nodig?

SMART Advies stelt een duidelijk plan op.

Neem contact met ons op

Asbest gevonden, wat nu?

Het woord ‘asbest’ heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot zo’n beetje het meest vervelende woord dat er te horen is tijdens een bouw- of sloopproject. Asbest werd in het verleden op grote schaal gebruikt, maar is tegenwoordig een materiaal waar de nodige regels aan verbonden zijn, wegens de gezondheidsrisico’s die het materiaal met zich meebrengt. Het moet op de juiste wijze verwijderd en afgevoerd worden door een gecertificeerd bedrijf. Meestal is de vondst van asbest geen reden tot paniek; in sommige gevallen is het zelfs helemaal niet dat het weggehaald wordt, omdat het geen enkel gevaar vormt. Daarom is er asbestinventarisatie; dankzij een goehet asbestinventarisatie kunnen we namelijk een perfect, op jouw situatie afgestemd plan maken. Hiermee maak je geen onnodige kosten en weet je precies waar je aan toe bent.

Hoe specifieker het doel, hoe beter we kunnen helpen

Onze asbestinventarisatie is heel nauwkeurig en bestaat uit vele vragen. Dit is nodig, omdat we precies willen weten wat de scope van je project is. Hoe beter we dat voor ogen hebben, hoe beter we de inventarisatie kunnen doen. Daarom is het asbestinventarisatie van SMART Advies er eentje die je volledig zal ontzorgen. Dankzij ons zal je straks precies weten wat je het beste met de aanwezige asbest kan doen en zal de aanwezigheid ervan geen bron van zorg meer zijn.

Door asbest te inventariseren weet je precies waar je aan toe bent.

Asbestinventarisatie in drie stappen

Om tot een goede asbestinventarisatie te komen, moeten we een aantal stappen doorlopen. Dankzij deze stappen komen we tot een plan dat volledig op jouw situatie is afgestemd, zodat je zeker weet dat je precies de juiste maatregelen genomen hebt.

  • Stap 1: het doel bepalen - Door het einddoel van het project te bepalen, weten we vanuit welke positie we aan het werk gaan. Ben je bijvoorbeeld aan het slopen, dan zal de verwerking van asbest er anders uitzien dan als je asbest tegenkomt bij de aanbouw van een dakkapel.
  • Stap 2: Asbest advies - Hebben we eenmaal het doel vastgesteld, dan kunnen we bepalen wat er met het asbest moet gebeuren. Moet het verwijderd worden, of is dat helemaal niet nodig?
  • Stap 3: Asbest begeleiding - Kan het asbest gewoon blijven zitten, dan is er weinig aan de hand. Moet het wel degelijk verwijderd worden, dan zorgen we ervoor dat je ook hierin goed begeleid wordt. We ontzorgen je van begin tot eind, zodat je zorgeloos het project kan voortzetten.

Een asbestinventarisatie is een inventarisatie die volledig is afgestemd op jouw situatie, omdat elk project en elk gebouw van elkaar verschilt. Daarom zullen gericht zijn op het einddoel van je project, omdat dat einddoel allesbepalend is voor onze inventarisatie, maar ook voor de verdere stappen die we vervolgens zullen ondernemen.

Kosten en tijdsduur van het asbestinventarisatie

Omdat onze inventarisatie zo nauwkeurig en klantgebonden is, kunnen we van tevoren niet precies zeggen wat de inventarisatie zal gaan kosten. De kosten hangen af van de intensiteit van de inventarisatie en die intensiteit hangt weer af van het doel van het project en de hoeveelheid gevonden asbest. Hetzelfde kan gezegd worden over de tijdsduur van de inventarisatie; hoe meer factoren erbij komen kijken, hoe langer het duurt. Maar een ding weet je zeker: dankzij onze asbestinventarisatie weet je niet alleen precies waar je aan toe bent, je wordt ook volledig ontzorgd.

Spoed, of kan het even wachten?

Bij SMART Advies begrijpen we dat een asbestinventarisatie soms met de nodige spoed moet plaatsvinden. Daarom is het bij ons ook mogelijk om een spoed inventarisatie te laten uitvoeren, zodat het een bouwproject niet stil komt te liggen. Kan het daarentegen ook enkele dagen wachten, dan maken we gewoon een afspraak op het moment dat het goed uitkomt.

Asbest inventarisatie nodig?

SMART Advies stelt een duidelijk plan op.

Neem contact met ons op

Asbestinventarisatie laten maken? Neem contact met ons op

Wil je een asbestinventarisatie laten maken? SMART Advies zorgt ervoor dat je precies weet waar je aan toe bent en helpt je waar mogelijk is. We inventariseren, adviseren en ontzorgen, zodat je snel weer verder kan met je project. We adviseren particulieren en ondernemers en leveren altijd maatwerk.