Asbest advies

Wie asbest tegenkomt in een verbouwing, bouw- of sloopproject, staat hier natuurlijk niet direct om te springen. Om zeker te weten dat je het goed aanpakt, is asbest advies nodig. SMART Advies is gespecialiseerd in het adviseren van zowel ondernemers als particulieren als het gaat om asbest. Wij stemmen ons advies helemaal af op jouw persoonlijke situatie en het doel van je project, zodat je zeker weet dat je de juiste stappen neemt.

Asbest advies zorgt voor een zorgeloze afhandeling van deze gevaarlijke stof.

Asbest advies nodig?

SMART Advies ontzorgt je van A tot Z.

Neem contact met ons op

Waarom is asbest advies nodig?

De vondst van asbest kan heel vervelend zijn. Het kan een project flink vertragen, omdat het asbest door een gecertificeerd bedrijf moet worden afgevoerd. Dat hoeft echter niet altijd het geval te zijn; soms is het zelfs helemaal niet nodig om asbest te verwijderen, omdat het geen gevaar vormt op de plek waar het zit. Om dit goed te kunnen bepalen, is asbest advies onmisbaar. Zeker met asbest heb je een expert nodig, die voor je kan vaststellen wat de gevaren zijn (als die er al zijn) en hoe er vervolgens het beste opgetreden kan worden. SMART Advies heeft vele jaren ervaring met asbest en andere gevaarlijke stoffen en is uitstekend op de hoogte van de wetgeving die hierop van toepassing is. Op die manier krijg je niet alleen op maat gesneden advies, maar weet je ook zeker dat je precies doet wat de wet van je verlangt.

SMART Advies ontzorgt van begin tot eind

Omdat je goed begeleid moet worden bij het vinden en afvoeren van asbest, zorgt SMART Advies ervoor dat je bij elke stap ontzorgd wordt en snel het project weer kan hervatten.

  • Allereerst is er de Asbest inventarisatie - Waar hebben we precies mee te maken? Waar zit het asbest en is het de bedoeling dat het verwijderd moet worden?
  • Om dat te bepalen, kijken we naar het doel van je project. Dat doel is namelijk allesbepalend voor het advies dat we gaan geven. Ben je bezig met een sloopproject, of een simpele verbouwing? De vervolgstappen hangen volledig af van datgene waar je mee bezig bent.
  • Nadat de inventarisatie is gedaan en het einddoel is bepaald, gaan we over tot de vervolgstappen. Moet het asbest verwijderd worden? Dan gaan we dat voor je regelen. Kan het blijven zitten, omdat het geen gevaar vormt? Ook goed. Wat het ook wordt, we zorgen ervoor dat je het project zorgeloos kan voortzetten.

Ontzorgen is het sleutelwoord. Asbest advies is iets wat je moet overlaten aan de experts, omdat zij weten wat verstandig is en wat niet. Asbest zorgt veel te vaak voor een paniekreactie, terwijl dat in veel gevallen helemaal niet nodig is. Asbest advies vertelt je precies wat er nodig is en wat er dus ook niet hoeft te gebeuren. Het is bijvoorbeeld lang niet altijd nodig om het asbest te verwijderen; soms kan het prima blijven zitten omdat het geen invloed heeft op je (bouw)project. Maar om dat te bepalen, is een expert nodig. SMART Advies is die expert en zorgt ervoor dat, wat het advies ook wordt, het werk je uit handen genomen wordt.

Geen risico? Dan geen verplichting

Zoals gezegd, komt het regelmatig voor dat de gevonden asbest helemaal niet verwijderd hoeft te worden, omdat het simpelweg geen risico vormt. Ons asbest advies voorziet in zulke gevallen ook in de plannen om het asbest beheersbaar te houden. Wij zorgen dan voor een uitgebreid plan, waarin precies wordt beschreven wat je moet doen om het asbest beheersbaar te houden. Elk jaar wordt dan een nieuwe inventarisatie gedaan, om te blijven controleren of deze beheersbaarheid van hetzelfde niveau is gebleven. Want zorgt het asbest niet voor risico’s voor de omgeving? Dan geldt er ook geen verplichting om het af te voeren. Of dat in jouw persoonlijke situatie het geval is, hangt natuurlijk helemaal af van het doel van je project. Ons asbest advies zal bepalen wat de beste strategie is.

Ons asbest advies stelt je in staat om je project probleemloos af te ronden.

Begeleiding is belangrijk

Net zoals je voor asbest advies een expert nodig hebt, geldt dat ook voor het asbest begeleiding. Daarom kan SMART Advies ervoor zorgen dat de uitvoering van het advies gedaan wordt door gecertificeerde bedrijven, die wij voor je inschakelen. Asbest begeleiding betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het nemen van de juiste stappen en dat er altijd een expert aan je zijde staat, die je precies vertelt wat je moet doen - of het werk volledig uit handen neemt. Wat je wilt, SMART Advies regelt het.

Asbest advies nodig?

SMART Advies ontzorgt je van A tot Z.

Neem contact met ons op

Asbest advies nodig? Neem contact met ons op

Heb je advies nodig over asbest en hoe je ermee om moet gaan? Neem dan contact met ons op en wij gaan voor je aan de slag. Wat de uitkomst ook wordt, wij begeleiden je in elke stap en zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Of het nou gaat om het veilig afvoeren, of het beheersbaar houden van asbest, dankzij SMART Advies weet je zeker dat je de juiste stappen neemt.