Asbest begeleiding

Gevonden asbest is reden tot handelen. Omdat het een gevaarlijke stof is, moet er verstandig mee omgesprongen worden. Dit betekent dat je begeleiding nodig hebt, of de hele afhandeling volledig uit handen geeft, zodat je compleet ontzorgd wordt. Om ervoor te zorgen dat je precies krijgt wat je nodig hebt, verzorgt SMART Advies asbest begeleiding van begin tot eind. Of het nou gaat om advies, verwijdering of beheersing, wij zorgen ervoor dat de juiste stappen genomen worden.

Asbest begeleiding helpt je van begin tot eind.

Op zoek naar asbest begeleiding?

SMART Advies neemt je werk uit handen.

Neem contact met ons op

Laat een expert naar asbest kijken

De blik van een expert is belangrijk bij de bepaling van een strategie voor asbest. Het is immers een gevaarlijke stof, waar de nodige wetgeving voor is geschreven. En om er zeker van te zijn dat je je niet alleen aan de wet houdt, maar ook datgene doet wat het beste is voor de situatie, is er SMART Advies. Wij inventariseren, adviseren en begeleiden. Dit neemt zorgen weg en betekent dat je snel weer verder kan met je (bouw)project. SMART Advies is er om je te ontzorgen en schakelt - indien nodig - de juiste bedrijven en instanties in, die ervoor zorgen dat het asbest op de juiste manier wordt verwijderd en afgevoerd. En is verwijdering niet nodig? Dan helpen we je met het beheersbaar houden ervan, zodat het geen gevaar zal vormen.

Inventariseren, adviseren en begeleiden

SMART Advies heeft vele jaren ervaring met het aanpakken van asbest en andere gevaarlijke stoffen. Hierin hebben we geleerd dat de juiste aanpak altijd maatwerk is. Elke situatie is immers anders; de ene keer wordt het asbest gevonden in een bouwproject, de andere keer tijdens de sloop van een woning, of juist als er iets verbouwd moet worden. Daarom nemen we de tijd om bij elk project een duidelijk doel voor ogen te hebben: waar ben je mee bezig, wat wil je dat er gebeurt en wat ben je wettelijk verplicht? Het proces is uit te leggen in drie stappen.

  • Asbest inventarisatie - De eerste stap is altijd een uitgebreide asbest inventarisatie. Bij deze inventarisatie wordt goed gekeken naar wat er precies aan asbest aanwezig is. Wat hebben we gevonden? Hoe uitgebreid is het? Zijn er risico’s? En zo ja, wat zijn die risico’s precies? Wat betekent de aanwezigheid van het asbest voor je project?
  • Asbest advies - Als we eenmaal een duidelijke inventarisatie hebben gedaan, volgt een advies. Dit advies wordt gedaan met het doel van het project als voornaamste pijler. Wat moet er met het asbest gebeuren als je bezig bent met de sloop van een gebouw? Wat moet er gebeuren als je bezig bent met een verbouwing? De wens van de klant is hierin leidend.
  • Begeleiding - Als het plan van aanpak compleet is, begeleidt SMART Advies vervolgens de uitvoering van het advies. Wij zorgen hierin voor een complete ontzorging; we schakelen de juiste bedrijven in en zorgen ervoor dat precies gebeurt wat er is afgesproken. Op die manier wordt er snel gewerkt, terwijl onze klanten de zekerheid hebben dat de juiste stappen worden genomen.

Asbest begeleiding is maatwerk

Het begeleiden van onze klanten is altijd maatwerk, omdat elk project weer anders is. Zo is asbest lang niet altijd een risico; het gebeurt regelmatig dat het verwijderen ervan helemaal niet nodig hoeft te zijn, maar dat je het gewoon kan laten zitten. In deze gevallen is het beheersbaar houden van het asbest je enige zorg en natuurlijk nemen wij je dat uit handen. Door elk jaar een inventarisatie te maken, verzekeren wij je ervan dat het asbest nog altijd geen gevaar vormt en dat het dus ook niet nodig is om het te verwijderen. Tegenover deze situatie staat natuurlijk de mogelijkheid dat het asbest wel degelijk weggehaald en afgevoerd moet worden. Is dat het geval, dan schakelen we de juiste bedrijven en instanties in, zodat het asbest volledig volgens de regels wordt weggehaald. Wat het eindstation ook wordt; het hangt volledig af van de wensen van onze klanten. Hun einddoel is leidend in ons advies en in de begeleiding.

Asbest begeleiding nodig? Wij zorgen ervoor.

Op zoek naar asbest begeleiding?

SMART Advies neemt je werk uit handen.

Neem contact met ons op

Asbest begeleiding nodig? SMART Advies staat voor je klaar

Heb je asbest begeleiding nodig? Wil je weten hoe je het beste om kan springen met het gevonden asbest? SMART Advies maakt een plan dat volledig is afgestemd op jouw wensen, zodat je volledig ontzorgd wordt en je zeker weet dat je binnen de wet opereert. Wij maken een plan dat volledig op jouw situatie is afgestemd en helpen je met het nemen van elke stap. Op die manier word je niet alleen uitstekend geholpen, maar kan je ook snel weer verder met je project en is het oponthoud zo kort mogelijk. SMART Advies is er voor particulieren, maar ook voor grote, zakelijke projecten. Elk project is voor ons even belangrijk en de wens van de klant staat voorop. Heeft het haast? Dan laat SMART Advies even alles uit de handen vallen, om je direct te hulp te schieten. Neem daarom vandaag nog contact met ons op en laat onze experts je ontzorgen.