Asbest

Het is een woord geworden dat voor veel bouwbedrijven een behoorlijke lading met zich meebrengt: asbest. De vondst van asbest kan behoorlijke vertraging betekenen in een (ver)bouwproject en zorgt vaak voor flinke kopzorgen. SMART Advies wil die zorgen voor je wegnemen. Wij zorgen voor de inventarisatie, adviseren je met een uitgebreid stappenplan en begeleiden vervolgens de afhandeling. Zo ben je helemaal ontzorgd en kan je snel weer verder met je project.

De vondst van asbest is vervelend en vereist een expert.

Asbest aanpakken in drie stappen

Wie asbest vindt tijdens een project, zal hier iets mee moeten doen. Het is geen optie om al het asbest simpelweg op de kar te laden en te dumpen bij de plaatselijke vuilstort; hiervoor is de stof te gevaarlijk en wie erop betrapt wordt, kan een flinke boete tegemoet zien. Daarom is het van belang dat je de juiste stappen neemt in het aanpakken van asbest. Deze stappen kunnen leiden tot het daadwerkelijk verwijderen van asbest, maar het kan ook zijn dat verwijdering helemaal niet nodig is, omdat de aanwezige asbest helemaal geen gevaar vormt binnen de grenzen van het project waar je mee bezig bent. Daarom hanteert SMART Advies drie stappen als het gaat om het aanpakken van asbest.

Asbestinventarisatie

De eerste stap is de asbestinventarisatie. Hierbij kijken we uitgebreid naar de aanwezige asbest en gaan we precies bepalen waar we eigenlijk mee te maken hebben. De vervolgstappen hangen helemaal af van het project waar je mee bezig bent en dus zullen we dit einddoel altijd in het achterhoofd houden als we bezig zijn met de inventarisatie. Hebben we de inventarisatie eenmaal compleet, dan kunnen we overgaan tot de volgende stappen.

Asbest advies

Nadat we hebben geïnventariseerd wat er aanwezig is aan asbest en wat het einddoel van je project is, gaan we over op het geven van asbest advies. Dit is een uitgebreid advies, waar in staat wat er aanwezig is en hoe hier het beste mee omgesprongen kan worden. Hierbij houden we natuurlijk het einddoel van je project in het achterhoofd. Met andere woorden: ben je bezig met een sloopproject? Dan zal het advies zijn om de asbest veilig te verwijderen. Zit je echter met een verbouwproject, waarbij de aanwezige asbest eigenlijk geen rol zal spelen? Dan kan het zijn dat we adviseren om de boel beheersbaar te houden en dus gewoon te laten zitten.

Asbest begeleiding

Is er eenmaal besloten wat er met de asbest moet gebeuren, dan kunnen we overgaan tot de asbest begeleiding. Hierbij helpen we je met het voltooien van het plan en schakelen we - indien nodig - de verschillende partijen in die je hierbij gaan helpen. Ons doel bij de asbest begeleiding, is om je volledig te ontzorgen. Het afhandelen van asbest kan een hoofdpijndossier zijn en wij willen dat jij je snel weer kan richten op je project. Laat de aanpak maar aan ons over.

Asbest mag niet het einde van je project zijn

Hoewel het natuurlijk vervelend is als je asbest vindt, mag dit natuurlijk niet het einde van je project zijn. Daarom houden we altijd het einddoel van dit project in het achterhoofd, om er zeker van te zijn dat je maatwerk geleverd krijgt, waar je echt verder mee kan. Daarom leveren al onze samenwerkingen dan ook echt op maat gesneden plannen en adviezen op; geen enkel project is immers hetzelfde en voor elke situatie moet weer een nieuw plan van aanpak komen.

Asbest wordt snel en effectief aangepakt door SMART Advies.

Hulp nodig bij Asbest?

SMART Advies ontzorgt je van A tot Z.

Neem contact met ons op

Hulp nodig bij asbest? SMART Advies helpt

Heb je asbest gevonden, of weet je zeker dat het een rol gaat spelen in je project? Neem dan contact met ons op en wij komen bij je langs om alles te inventariseren, zodat je een op maat gesneden advies krijgt. Ons doel is om je volledig te ontzorgen, zodat je snel weer verder kan met je project en niet vastloopt op de vondst van asbest.