Contra-expertise laten uitvoeren

Heb je onlangs een onderzoek naar de aanwezigheid van asbest in je pand laten uitvoeren, maar twijfel je aan de uitkomst?

Wanneer je ontevreden bent over een risico onderzoek, dan roept dit vragen bij je op. Onze contra-expertise zorgt in dit geval voor duidelijkheid. Zo kun jij weer met een gerust hart verder. Twijfel niet en neem vandaag nog contact met ons op.

Laat bij twijfel onze contra-expertise jouw veiligheid voorop zetten bij het onderzoeken naar asbest, chroom 6 en andere gevaarlijke materialen.

Waarom kiezen voor contra-expertise?

  • Je twijfelt over de meest recente bevindingen
  • De laatste onderzoeksrapporten zijn gedateerd
  • Er is nieuwe, strengere regelgeving

Asbest advies nodig?

SMART Advies ontzorgt je van A tot Z.

Neem contact met ons op

Kies voor zekerheid

Wanneer je niet volledig vertrouwt op het meest recente onderzoek dan geeft dit een vervelend gevoel. Of het om een woon- of werksituatie gaat, dat maakt niet uit. Beide omgevingen moeten vertrouwd aanvoelen voor iedereen. De angst voor asbest of andere risicovolle materialen schaadt dit vertrouwen. Laat daarom geen ruimte voor twijfel en kies voor zekerheid. Een grondig contra-expertise onderzoek biedt de geruststelling die je zoekt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak.

Onze belofte aan jou

  • Volledige ontzorging tijdens het hele proces
  • We denken met je mee over iedere stap
  • Onze aanpak biedt een totaaloplossing
  • Elke situatie is uniek, zo gaan wij ook te werk
  • Geen vakjargon, maar heldere taal en transparantie

Asbest advies nodig?

SMART Advies ontzorgt je van A tot Z.

Neem contact met ons op

Een complete aanpak in 3 stappen

Een contra onderzoek vraagt om een grondige aanpak. Alleen zo kunnen we volledig eerdere onderzoeksresultaten weerleggen of ondersteunen. Ongeacht de situatie, wij gaan altijd voor een totaaloplossing die voor iedereen acceptabel is. Hiervoor gaan we te werk volgens onze 3-staps methode. Door de aanleiding-reikwijdte-doelstelling in kaart te brengen werken we stapsgewijs naar het eindresultaat.

Aanleiding
Reikwijdte
Doelstelling

Aanleiding

Ieder onderzoek begint met een directe aanleiding. Dit verschilt per situatie. Zo kan het zijn dat het laatste onderzoek naar asbest in het bedrijfspand uitgevoerd is door een twijfelachtig bedrijf. Ook kan het zo zijn dat er nieuwe, strengere wetten bekendgemaakt zijn met betrekking tot asbest, waardoor het laatste onderzoek niet meer voldoet. Wat de aanleiding ook is. Wij komen graag langs op locatie om zo een helder beeld te krijgen van de situatie.

Reikwijdte

Zodra we volledig op de hoogte zijn van de aanleiding is het tijd voor de volgende stap: de reikwijdte bepalen. Hier stellen we de scope van ons onderzoeksgebied vast. Gaat het om één ruimte, een heel gebouw of hebben we met verschillende locaties te maken die onderzocht moeten worden. De reikwijdte is zeer afhankelijk van de omstandigheden en verschilt per situatie. Om een totaaloplossing te kunnen bieden is het belangrijk dat eerst de totale reikwijdte goed in kaart wordt gebracht.

Doelstelling

Contra-expertise draait om het wegnemen van twijfels en het scheppen van duidelijkheid. Het doel is dan ook om een helder beeld van de situatie te creëren door middel van grondig onderzoek. Aan de hand van de uitkomst van ons onderzoek kunnen we samen kijken wat de te nemen stappen zijn. Zodra we weten waar we mee te maken hebben en wat het doel is, kunnen we hier actief naartoe werken. De laatste stap draait dan ook om het bepalen van de doelstelling.

SMART biedt een totaaloplossing

S
Specifiek

Vooraf exact de scope van het onderzoek bepalen. Hoe specifieker ons beeld van de situatie, des te concreter we te werk kunnen gaan.

M
Meetbaar

Onderzoeksresultaten staan zwart op wit met heldere onderbouwing. Zo is er geen ruimte voor twijfel en weten alle betrokken partijen precies wat er aan de hand is.

A
Acceptabel

We gaan veilig te werk binnen de kaders van de geldende wetgeving. Zo werken we op een verantwoorde manier naar een uitkomst die voor iedereen acceptabel is.

R
Realistisch

Elke situatie is uniek. Zo gaan wij ook te werk. Niet elke aanleiding is een dreiging. We kijken per situatie of er sprake is van direct gevaar. Hier passen we ons advies op aan.

T
Tijdgebonden

De vondst van asbest en andere gevaarlijke stoffen komt nooit gelegen. Daarom plannen we al onze werkzaamheden in overleg. Zo weet je altijd waar je staat.

Rapportage en advies

Wanneer je kiest voor een contra-onderzoek, dan is de reden hiervoor dat het meest recente onderzoeksrapport simpelweg niet voldoet. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar verandert niets aan de zaak. Om er zeker van te zijn dat je dit keer over een helder en compleet rapport beschikt, leggen wij al onze resultaten in duidelijke taal vast in een compleet en overzichtelijk onderzoeksrapport. Compleet voorzien van onderbouwing en advies. Zo heb je altijd een rapportage dat voldoet aan de hoogste standaarden.

Wij staan voor je klaar

Voor elke situatie een passende oplossing. Daar gaan we voor. Van contra-expertise en asbest beheersing tot aan Risicoinventarisatie en evaluatie.

Wij zijn dé expert voor het uitvoeren van een compleet risico onderzoek met meetbare resultaten en concrete adviezen. Zo weet je precies waar je staat en hoe je verder moet. Samen creëren we een veilige situatie die voor iedereen werkbaar is.

Waarmee kunnen we jou van dienst zijn?

Dankzij contra onderzoek van SMART Advies zit jij met een gerust hart in een veilige en gezonde omgeving.

En nu doorpakken!

Het onderzoek is klaar, ons rapport is gepresenteerd en onze adviezen zijn besproken. Nu is het tijd om door te pakken. In veel gevallen betreft dit het verwijderen van gevaarlijke stoffen, zoals asbest. Schakel hiervoor een professioneel bedrijf in dat op een verantwoorde manier te werk gaat. Hier komen wij weer in beeld.

Als adviesbureau nemen wij de daadwerkelijke verwijdering van gevaarlijke stoffen niet op ons. Wel kunnen wij jou in dit proces ondersteunen. Dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen wij voor elke situatie een specialist aandragen. Indien gewenst blijven wij als tussenpersoon tot het einde betrokken.

TÜV-gecertificeerd

Transparantie en betrouwbaarheid zijn leidend bij elk project. Open en heldere communicatie is hierbij van groot belang. Iedere situatie is uniek en vanuit deze benadering gaan wij ook te werk. Door de juiste vragen te stellen en grondig te werk te gaan, kunnen we een totaaloplossing bieden. Tijdens het proces is het voor ons belangrijk om alle betrokken partijen op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen. Onze transparante manier van werken wordt bevestigd door ons TÜV certificaat. TÜV maakt betrouwbaarheid aantoonbaar.

Het VCA certficaat van TÜV garandeert dat onze medewerkers altijd op de juiste manier handelen in elke situatie.

Asbest advies nodig?

SMART Advies ontzorgt je van A tot Z.

Neem contact met ons op

Vragen? Neem contact op

Laat geen twijfel bestaan en kies voor de zekerheid van onze contra-expertise. In een grondig en compleet onderzoek leggen wij potentiële risico’s van je bedrijfspand, woning of fabriekshal bloot. Op basis van de onderzoeksresultaten presenteren we een compleet advies dat volledig is afgestemd op jouw unieke situatie. Maak vandaag nog een afspraak, dan helpen we je graag verder.