Asbestbeheersing

Gefeliciteerd met de aankoop van jullie eerste woning. De verbouwing schiet al aardig op, maar dan stuiten jullie opeens op asbest. Wat nu? Verbouwing stilleggen, hoge kosten en paniek?

Het kan ook anders.

Met professionele asbestbeheersing behouden jullie de controle over je omgeving. Kies ook voor een totaaloplossing en neem contact op.

Asbestbeheersing zorgt voor een veilige en gezonde omgeving voor jou en iedereen rondom je woning.

Asbest advies nodig?

SMART Advies ontzorgt je van A tot Z.

Neem contact met ons op

Neem de controle met behulp van asbestbeheersing

Moet Asbest altijd zo snel mogelijk verwijderd worden? Bij SMART Advies zeggen we: nee. Het is een veelgemaakte fout. Mensen vinden asbest tijdens het klussen en raken in paniek. Ze willen er zo snel mogelijk van af en gaan overhaast te werk. Stop en denk na. Ga niet verder waar je mee bezig bent en schakel een professional in. In veel gevallen vormt de aanwezigheid van asbest geen direct gevaar en is een slimmere oplossing namelijk: asbestbeheersing.

Is asbestbeheersing mogelijk? Dan biedt dit verschillende voordelen ten opzichte van verwijdering van asbest. Zo is asbestbeheersing in de meeste gevallen:

  • Goedkoper
  • Veiliger
  • Tijdsbesparend

Het enige wat hiervoor nodig is, is een grondige inventarisatie en een helder plan van aanpak. Voor complete ontzorging ben je bij ons aan het juiste adres. Neem daarom contact met ons op.

Asbest beheersing kost minder tijd en geld dan asbest verwijderen.

Wij beloven jou:

  • Complete ontzorging van begin tot eind
  • Een totaaloplossing die werkt
  • Meedenkend op alle fronten
  • Een passende oplossing voor elke situatie
  • Heldere taal en transparantie

Asbest advies nodig?

SMART Advies ontzorgt je van A tot Z.

Neem contact met ons op

Onze 3 stappen voor succes

Voor ons is asbestbehersing een serieuze zaak. Niemand zit te wachten op asbest in zijn of haar woning of bedrijfspand. Toch is de aanwezigheid van asbest of asbestverdachte materialen geen enkele reden tot paniek. Een grondig onderzoek en een helder plan van aanpak zijn alles wat nodig is om weer verder te kunnen gaan met je dagelijkse taken. Onze grondige aanpak wordt bepaald door drie cruciale stappen:

Aanleiding
Reikwijdte
Doelstelling

1. Aanleiding

Elke melding van asbest begint met een aanleiding. Deze kan heel concreet zijn, maar ook vaag. Aan ons de taak om duidelijkheid te scheppen. Onze eerste prioriteit is dan ook de juiste vragen stellen om zo een helder beeld te krijgen van de situatie. Hiervoor komen we graag langs voor een concreet vooronderzoek.

2. Reikwijdte

Zodra we de aanleiding helder in kaart hebben en er inderdaad asbest is vastgesteld, is het tijd om de reikwijdte te bepalen. Om hoeveel asbest gaat het en waar bevindt het zich allemaal? De antwoorden op deze vragen zijn leidend in het bepalen of asbestbeheersing mogelijk is en wat het plan van aanpak wordt. Zodra we het werkgebied hebben vastgesteld, kunnen we gericht te werk gaan. Zo ben jij verzekerd van een totaaloplossing en complete ontzorging.

3. Doelstelling

Asbestbeheersing draait om het creƫren van een werkbare situatie waarbij de veiligheid van alle betrokken partijen wordt gewaarborgd. Zodra wij een compleet beeld hebben van de situatie kunnen we gericht werken naar een duidelijk doel. Daarom bepalen we altijd in goed overleg een heldere doelstelling die voor iedereen werkt. Zo kunnen we stap voor stap slim te werk gaan. Wij voorzien complete Asbest begeleiding voor elke unieke situatie.

Slim werken met SMART

S
Specifiek

Vooraf exact de scope van het onderzoek bepalen. Hoe specifieker ons beeld van de situatie, des te concreter we te werk kunnen gaan.

M
Meetbaar

Onderzoeksresultaten staan zwart op wit met heldere onderbouwing. Zo is er geen ruimte voor twijfel en weten alle betrokken partijen precies wat er aan de hand is.

A
Acceptabel

We gaan veilig te werk binnen de kaders van de geldende wetgeving. Zo werken we op een verantwoorde manier naar een uitkomst die voor iedereen acceptabel is.

R
Realistisch

Elke situatie is uniek. Zo gaan wij ook te werk. Niet elke aanleiding is een dreiging. We kijken per situatie of er sprake is van direct gevaar. Hier passen we ons advies op aan.

T
Tijdgebonden

De vondst van asbest en andere gevaarlijke stoffen komt nooit gelegen. Daarom plannen we al onze werkzaamheden in overleg. Zo weet je altijd waar je staat.

Rapportage en advies

Wij begrijpen dat asbest voor u alleen maar een last is. Het materiaal is berucht en veel mensen willen er dan ook zo snel mogelijk van af. Om je gerust te stellen begeleiden we je bij elke stap en communiceren we onze bevindingen in heldere taal. De resultaten van ons onderzoek worden zwart op wit vastgelegd in een compleet rapportage. Hierin staat precies beschreven waar en hoeveel asbest we hebben aangetroffen. Op basis hiervan komen we met een concreet asbestadvies. Dit kan, afhankelijk van de situatie, zowel gecontroleerde verwijdering als beheersing zijn.

Wij staan voor je klaar

Bij SMART Advies zijn we gespecialiseerd in de identificatie en aanpak van gevaarlijke stoffen zoals asbest. Wij bieden altijd een totaaloplossing en zorgen voor complete ontzorging van onze klanten. Naast asbestbeheersing zijn we ook gespecialiseerd in:

Asbest advies nodig?

SMART Advies ontzorgt je van A tot Z.

Neem contact met ons op

Asbest gevonden? Neem dan contact op!

Laat asbest niet het einde betekenen van je bouwproject, maar behoud zelf de controle. Asbest is namelijk geen reden tot paniek, maar kan in veel gevallen prima gecontroleerd worden met asbestbeheersing. Wij voorzien je van professionele inventarisatie en begeleiding tijdens het complete proces. Zo kun jij je zonder zorgen weer richten op de dingen die je veel liever doet.