Asbestinventarisatie in Emmen

De vondst van asbest tijdens een (ver)bouwproject, of tijdens het slopen van een gebouw, is nooit wenselijk. Asbest is een gevaarlijke stof, waar allerlei regels aan verbonden zijn, om ervoor te zorgen dat het altijd netjes wordt verwijderd. Daarom kan het flink vertragend werken als je asbest vindt en kan het woud van regels behoorlijk tegen je werken.

Om snel en netjes van je asbest af te komen, is een goede asbestinventarisatie in Emmen de beste keuze. Op die manier laat je het over aan een expert, die precies weet wat de beste stappen voor je zijn. SMART Advies is die expert en staat altijd voor je klaar.

Asbest inventarisatie in Emmen nodig?

SMART Advies stelt een duidelijk plan op.

Neem contact met ons op

Een asbestinventarisatie in Emmen ontzorgt je volledig

Het woord ‘asbest’ zorgt al in veel gevallen voor een diepe zucht en de nodige kopzorgen. Asbest is immers een stof die een flinke papierwinkel kan opleveren en waarbij het even kan duren voordat alles is geregeld. Bouwprojecten kunnen hierdoor flinke vertraging opleveren en dat is voor niemand leuk.

Het is echter niet nodig om hier zo van te balen; wie de juiste stappen neemt kan met een goede asbestinventarisatie in Emmen zo weer aan het werk zijn. Zo’n inventarisatie levert namelijk een stappenplan op, waar je uitstekend mee uit de voeten kan. En wie wil, kan ervoor kiezen om de uitvoer van het stappenplan over te laten aan experts, zodat je volledig ontzorgd wordt en niet bang hoeft te zijn dat je iets over het hoofd ziet.

Asbestinventarisatie in Emmen zorgt dat je snel weer verder kan.

Het doel van het project staat altijd bovenaan

Omdat het altijd belangrijk is om het einddoel in het zicht te houden bij een asbestinventarisatie in Emmen, hebben we dat dan ook altijd als voornaamste punt op de prioriteitenlijst staan. Immers; het doel van een project bepaalt hoe je met de asbest omspringt. Ben je bezig met een sloopproject en zal al het afval naar de vuilstort moeten, dan moet je inderdaad een goede oplossing bedenken voor al het aanwezige asbest. Dit moet immers net zo goed weg en omdat het asbest is, moet dat op een andere manier dan het gebruikelijke puin.

Echter, wie bezig is met een simpele verbouwing, kan het asbest in veel gevallen ook gewoon - gecontroleerd - laten zitten. Dan vormt het geen gevaar voor de gezondheid, maar hoef je ook niet door allerlei hoepels te springen om het te laten verwijderen. Een asbest-inventarisatie in Emmen bepaalt dus allereerst wat het einddoel van het project is, voordat er gekeken wordt naar de asbest en wat daar verder mee moet gebeuren.

Een asbestinventarisatie in Emmen in drie stappen

Bij SMART Advies werken we altijd met een vast stappenplan, dat bepaalt wat er moet gebeuren en wie dat moet realiseren. Op die manier weet je altijd waar je aan toe bent en hoef je nooit bang te zijn dat je iets over het hoofd hebt gezien.

  • Stap 1: het doel bepalen - In stap 1 wordt - zoals we al hebben aangegeven - het doel van het project bepaald. Hiermee wordt duidelijk waar we naartoe gaan werken en dus wat de stappen gaan zijn die we gaan nemen. Natuurlijk wordt ook gelijk gekeken naar de aanwezige asbest en hoeveel het is.
  • Stap 2: asbest advies - Stap twee van de asbestinventarisatie in Emmen is het daadwerkelijke advies. Dit is de invulling van het stappenplan en hierin wordt bepaald wat er moet gaan gebeuren om niet alleen veilig om te springen met asbest, maar ook wie dat precies moet gaan doen en hoe.
  • Stap 3: asbest begeleiding - De laatste stap is het uitvoeren van het opgestelde plan. Hierbij kan je ervoor kiezen om het volledig uit handen te geven als je hebt te maken met een complexe zaak, of als je gewoon wil dat het snel en netjes gebeurt, zonder dat je hier verder zorgen over hoeft te hebben.

Moet de asbest weg of kan je het beheersen?

Een asbest inventarisatie kan over het algemeen twee uitkomsten hebben: je laat het verwijderen, of je laat het zitten. Mocht het nodig zijn om het te verwijderen, dan is dat omdat de asbest een gevaar kan vormen voor de omgeving en dan ben je wettelijk verplicht om tot actie over te gaan. Het kan natuurlijk ook zijn dat de asbest geen gevaar vormt en dat het dus niet direct nodig is om het te verwijderen. In dat geval kies je voor beheersing. De beheersing van asbest komt met een jaarlijkse controle, waarbij wordt gekeken of alles nog goed op zijn plek zit en of beheersing ook het komende jaar de juiste koers is.

Asbestinventarisatie in Emmen nodig? Wij zorgen ervoor.

De kosten van een asbest inventarisatie in Emmen

De kosten van een asbest inventarisatie in Emmen kunnen behoorlijk uiteen lopen en wat het kost, wordt dan ook per geval bepaald. Immers; is het een complexe kwestie, dan zijn we er een stuk meer tijd en expertise aan kwijt dan als het een kwestie is van beheersing, waarbij iedereen na een uurtje weer verder kan. Daarom maken we altijd een op maat gemaakte offerte, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Ga je akkoord met de offerte, dan kan je op ons rekenen.

Spoedgeval? Neem contact op met SMART Advies

Het kan goed zijn dat de vondst van asbest dermate slecht uitkomt, dat er sprake is van een spoedgeval. Ook dan staat SMART Advies voor je klaar. Als het nodig is, laten we alles uit onze handen vallen en komen we zo snel mogelijk je kant op. Kan het echter gerust een paar dagen wachten, dan maken we gewoon een afspraak, zodat we langskomen op een tijdstip dat je goed uitkomt.

Vragen? Wij staan altijd voor je klaar

Heb je vragen over onze werkwijze, of wil je meer weten over wat asbest allemaal kan doen en waarom het zo’n groot gevaar voor de gezondheid kan zijn? Neem dan gerust contact met ons op en wij zorgen ervoor dat je zo goed mogelijk geholpen wordt. Asbest kan voor flink wat onzekerheden zorgen en die nemen we maar al te graag weg. Het is een materie waar lang niet iedereen evenveel verstand van heeft en daarom staan we graag voor je klaar om je te ontzorgen. We komen dan ook graag langs voor een gesprek en een blik op de gevonden asbest, zodat je snel weer probleemloos verder kan met je project.