Asbestinventarisatie in Hoogeveen

Wie tijdens een bouw- of sloopproject asbest tegenkomt, zal hier iets mee moeten doen. Zeker als er gesloopt wordt, ben je verplicht om de asbest op een wettige manier te verwijderen, omdat het anders misschien schade kan toebrengen aan de volksgezondheid.

Veel mensen kunnen als een berg tegen deze verplichting opkijken en dus is het verstandig om een expert in de arm te nemen. SMART Advies is een expert op dit gebied en zorgt met een asbestinventarisatie in Hoogeveen voor een een uitgebreid en nauwkeurig stappenplan, waarmee je zonder zorgen van je asbest afkomt.

Asbest inventarisatie nodig?

SMART Advies stelt een duidelijk plan op.

Neem contact met ons op

Een asbestinventarisatie in Hoogeveen neemt zorgen weg

Alleen het woord ‘asbest’ is al genoeg voor de nodige kopzorgen. Het is een woord dat voor veel mensen gelijk staat aan een enorme papierwinkel, veel oponthoud en een stevige rekening. En dat is helemaal niet nodig, want in veel gevallen wordt de soep bij lange na niet zo heet gegeten. Wat van belang is, is dat er een expert naar kijkt, die precies weet hoe de wet in elkaar zit en hoe er gehandeld dient te worden.

En om dat goed te kunnen bepalen, is het belangrijk om het doel van het project goed voor ogen te hebben. Met dat doel indachtig, wordt de asbestinventarisatie in Hoogeveen gedaan, zodat we een stappenplan hebben die perfect op je maat is gesneden.

Asbest inventarisatie ontzorgt en begeleidt u in het verwijderproces.

Waarom is het doel belangrijk?

Het doel van het project is allesbepalend bij onze asbestinventarisaties in Hoogeveen. Immers; het is de leidende factor als we gaan bepalen wat er met de asbest moet gebeuren. Wie bijvoorbeeld bezig is met een verbouwing, zal een stuk minder met de gevonden asbest moeten doen dan iemand die een compleet gebouw wil slopen.

Zit de asbest niet in de weg, dan kan het goed zijn dat het helemaal niet verwijderd hoeft te worden. Als asbest gewoon blijft zitten, vormt het vaak helemaal geen gevaar. Wordt het gevonden tijdens een sloopproject, dan is het waarschijnlijker dat je aan de bak zal moeten. Immers; sloopafval moet ergens naartoe en als dat sloopafval asbest is, zal je wel degelijk regelingen moeten treffen.

Daarom houden wij bij het doen van asbestinventarisaties in Hoogeveen altijd het doel voor ogen; aan de hand daarvan wordt vervolgens bepaald wat er in het stappenplan zal staan.

Het stappenplan bij een asbestinventarisatie in Hoogeveen

SMART Advies werkt altijd volgens een vast stappenplan, waarmee we precies kunnen bepalen hoe we het proces aan gaan vliegen. Heel simpel gezegd, bestaat dat plan uit drie stappen:

  • Stap 1: het doel bepalen - Zoals gezegd is het einddoel leidend en dat wordt dan ook van tevoren bepaald. Op die manier weten we precies waar we naartoe werken en kunnen we de stappen bepalen die tot dat doel leiden.
  • Stap 2: asbest advies - De tweede stap heeft te maken met het advies. SMART Advies stelt een asbestinventarisatierapport in Hoogeveen op waar precies in staat wat er gedaan moet worden om tot het einddoel te komen. Hoe moet er omgesprongen worden met de gevonden asbest?
  • Stap 3: asbest begeleiding - Natuurlijk helpen wij met het doorlopen van de stappen. Wij zorgen ervoor dat de juiste partijen worden ingeschakeld en begeleiden je van begin tot eind, zodat je zorgeloos je project weer kunt hervatten.

Gaan we voor actie of beheersing?

Ruwweg kan een asbest inventarisatie twee uitkomsten hebben: we komen in actie, of we zorgen ervoor dat de asbest beheerst wordt. Als we in actie komen, is dat omdat de asbest een gevaar voor de gezondheid kan vormen en je wettelijk verplicht bent om het weg te laten halen.

Als we kiezen voor beheersing, is dat omdat de asbest juist geen gevaar vormt en prima zit waar het zit. Dan maken we een afspraak voor een jaarlijkse controle, waarbij gekeken wordt of de beheersing goed werkt. Mocht er later dan toch reden zijn voor actie, dan gaan we alsnog voor je aan de slag.

Asbest inventarisatie onderzoek helpt u verder!

Wat kost een asbestinventarisatie in Hoogeveen?

De kosten van het opstellen van een asbestinventarisatierapport in Hoogeveen zijn altijd weer verschillend. Ze hangen volledig af van het project, de hoeveelheid asbest die is gevonden en de complexiteit van de oplossing.

Daarom is het van tevoren niet te zeggen wat de precieze kosten zullen zijn, maar wie contact met ons opneemt krijgt van ons altijd eerst een offerte. Ga je akkoord met deze offerte, dan gaan we voor je aan de slag en zetten we alles op alles om het complete proces zo snel mogelijk door te lopen.

Asbestinventarisaties in Hoogeveen kunnen ook met spoed

In veel gevallen kan de asbestinventarisatie in Hoogeveen best wel een paar dagen wachten, maar dat is zeker niet altijd het geval. Daarom staat SMART Advies ook voor je klaar als de klus echte spoed heeft.

Als je echt om een asbestinventarisatierapport in Hoogeveen staat te springen, neem dan snel contact met ons op en we zorgen ervoor dat we zo snel mogelijk ter plaatse zijn, zodat de inventarisatie met grote spoed kan verlopen. Ook het stappenplan wordt versneld doorgelopen, zodat het oponthoud minimaal is en je snel weer verder kan.

Vragen? Op zoek naar meer informatie? Neem contact met ons op

Het kan zijn dat je vragen hebt over de asbestinventarisatie in Hoogeveen, of over asbestinventarisatie in Meppel, die nog onbeantwoord zijn gebleven. In dat geval vragen we je om contact met ons op te nemen, zodat we die vragen kunnen beantwoorden. We begrijpen het maar al te goed dat dit soort situaties voor onzekerheden kunnen zorgen en die willen we dan ook graag wegnemen; het is belangrijk dat je precies weet waar je aan toe bent als je met ons in zee gaat.

We hebben experts in dienst die vele jaren ervaring hebben met deze materie en je dus uitstekend van advies en begeleiding kunnen voorzien. Het beste advies kunnen we echter geven als we ter plaatse zijn om de situatie met eigen ogen te aanschouwen. Maak daarom een afspraak en we gaan samen bekijken welke stappen er nodig zijn om netjes en veilig met de asbest om te gaan.