Asbestinventarisatie in Meppel

Het woord ‘asbest’ staat voor veel mensen gelijk aan uitgebreide regelingen, vertragingen en een hoge rekening die komt kijken bij het verwijderen ervan. Dit hoeft echter lang niet altijd het geval te zijn; wie goed begeleid wordt na het vinden van asbest, zal merken dat het lang niet altijd zo vertragend en duur hoeft te zijn, als je maar weet wat je doet. Daarom is een uitgebreide asbestinventarisatie in Meppel zeer aan te raden; SMART Advies is een expert op het gebied van asbest en weet dan ook precies wat er moet gebeuren in jouw situatie. Neem contact met ons op en wij zorgen dat je doet wat nodig is om goed met de asbest om te gaan.

Asbest inventarisatie nodig?

SMART Advies stelt een duidelijk plan op.

Neem contact met ons op

Asbestinventarisatie in Meppel betekent een zorgeloos project

De vondst van asbest kan zorgen voor de nodige kopzorgen. Want hoe ga je ermee om? Als het verwijderd moet worden, hoe doe je dat dan? Waar moet je rekening mee houden en wat gaat het kosten? Niet alleen financieel, maar ook qua tijd? Om een goed antwoord te krijgen op al deze vragen, is een asbestinventarisatie in Meppel een uitstekend idee. Wij weten namelijk precies wat we moeten doen om je een volledig beeld te geven van de stappen die genomen dienen te worden om op een wettige en veilige manier met het asbest om te gaan. En om dat te bepalen, kijken we altijd eerst naar je einddoel. Want dat is leidend.

Asbest inventarisatie ook bij golplaten!

Het einddoel is allesbepalend

Dat einddoel is zeer belangrijk in het bepalen van de te nemen stappen. Verschillende projecten hebben namelijk verschillende doelen en dus moeten er verschillende plannen gemaakt worden voor de asbest. En hier wordt het asbestinventarisatierapport in Meppel dan ook op afgestemd. Wie bijvoorbeeld asbest vindt tijdens de sloop van een gebouw, zal iets anders moeten doen dan wie werk aan een verbouwing, waarbij de asbest eigenlijk met rust gelaten kan worden. Want als je sloopafval asbest bevat, zal je daar iets mee moeten doen, maar als het simpelweg is verwerkt in het gebouw, maar niet verwijderd hoeft te worden, hoeft dat vaak helemaal niet nodig te zijn. Daarom wordt van tevoren besproken waar het project precies naartoe werkt, zodat we aan de hand van dat doel een asbestinventarisatie in Meppel doen.

Een asbestinventarisatie in Meppel gebeurt in drie stappen

Bij SMART Advies werken we altijd volgens een vast stappenplan, waarmee we tot in de puntjes kunnen uitwerken wat we precies gaan doen. Dat plan bestaat, platgeslagen, uit drie grote stappen:

  • Stap 1: het doel bepalen - Zoals gezegd is het doel leidend in dit plan en de eerste stap die we zetten, is het nauwkeurig bepalen ervan. Zo weten we waar we naartoe werken en kunnen we alle volgende stappen hierop instellen.
  • Stap 2: asbest advies - Stap twee gaat over het advies. Aan de hand van wat we gevonden hebben en hoe dit zich verhoudt tot het einddoel, gaan we bepalen wat er moet gebeuren om zo goed mogelijk met de asbest om te springen.
  • Stap 3: asbest begeleiding - Omdat de vervolgstappen soms niet voor iedereen gesneden koek zijn, zorgen we ervoor dat we je overal in begeleiden. Deze begeleiding maakt het asbestinventarisatierapport in Meppel compleet en ontzorgt je van A tot Z. Op die manier kan je je project snel weer hervatten in de wetenschap dat je de juiste stappen hebt doorlopen.

Asbest verwijderen of juist beheersen?

Een asbest inventarisatie kan meerdere resultaten hebben. Ruwweg is er de mogelijkheid om de asbest te verwijderen, of om het te beheersen. In het laatste geval is het niet nodig om de asbest weg te halen en kan je ervoor kiezen om het gewoon te laten zitten. Dan is het geen gevaar voor de gezondheid en is het dus ook niet nodig om allerlei acties te gaan ondernemen. Als we kiezen voor de beheersing van de asbest, betekent dat dat we jaarlijks terugkeren om te controleren of de beheersing goed verloopt. Mocht hier uitkomen dat we alsnog actie moeten ondernemen, dan gaan we dat natuurlijk doen.

Wat zijn de kosten van een asbestinventarisatie in Meppel?

De kosten van een asbestinventarisatierapport in Meppel verschillen per geval. Wat het precies gaat kosten heeft vooral te maken met de hoeveelheid asbest die is gevonden en de oplossing die daar aan vastzit; hoe complex is deze en wat moet er allemaal gebeuren? Het is dan ook niet mogelijk om een algemeen beeld van de kosten te geven; elke situatie is verschillend en al onze klanten krijgen eerst een duidelijke offerte, waar duidelijk in staat wat de kosten zijn van de verschillende stappen. Ga je hiermee akkoord, dan gaan we zo snel mogelijk voor je aan de slag.

Heeft het asbestinventarisatierapport in Meppel spoed? Ook dan staan we voor je klaar

Soms kan het gebeuren dat een asbestinventarisatie in Meppel met grote spoed moet plaatsvinden. in die gevallen zorgt SMART Advies ervoor dat we zo snel mogelijk een expert naar je toesturen, die direct aan de slag gaat. Dus wie een project heeft dat niet kan wachten, kan bij ons aankloppen voor advies dat met grote spoed gegeven wordt. Hiermee is het oponthoud minimaal en kan je snel je project weer hervatten, zonder dat de asbest voor veel tijdverlies zorgt.

SMART Advies staat klaar voor vragen, contact en advies

We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt over asbestinventarisatie in Meppel, of over asbestinventarisatie in Zuidwolde. Daarom staan we altijd voor je klaar om deze vragen te beantwoorden. Dit soort onderwerpen zorgen vaak voor de nodige onzekerheden en dan is het belangrijk om die onzekerheden in een vroeg stadium weg te nemen, zodat je straks precies weet waar je aan toe bent en hoe het proces in z’n werk gaat. Dus, mocht je meer willen weten, wil je graag eerst wat extra informatie voordat je overgaat tot actie, dan staan we graag voor je klaar. Onze experts nemen graag de zorgen weg, voordat we bij je langskomen voor advies en begeleiding.