Asbestinventarisatie in Zuidwolde

Wie bezig is met een bouwproject of een sloopproject, kan asbest tegenkomen. Dit is vaak slecht nieuws, want het woord ‘asbest’ staat inmiddels voor veel mensen gelijk aan veel wetgeving, een lange onderbreking van het project en allerlei ingewikkelde procedures die nodig zijn om er vanaf te komen. Dat hoeft echter niet altijd zo te zijn. Soms zit de asbest niets in de weg en kan het project doorgang vinden. Om dit te kunnen bepalen, is een asbestinventarisatie in Zuidwolde van groot belang. Hiermee bepaal je precies wat er moet gebeuren met de gevonden asbest en kan je met een gerust hart je project voortzetten.

Asbest inventarisatie nodig?

SMART Advies stelt een duidelijk plan op.

Neem contact met ons op

We houden altijd het einddoel voor ogen

Bij SMART Advies zorgen we ervoor dat we altijd het einddoel van het project voor ogen houden als we een asbestinventarisatie in Zuidwolde uitvoeren. Waarom? Omdat het allesbepalend is voor onze strategie. Wie bezig is met een sloopproject, zal op een andere manier met de asbest om moeten springen dan wie slechts een kleine verbouwing uitvoert. Daarom is dat altijd onze eerste vraag: wat is het doel van je project? Wat moet er aan het einde van de rit staan en hoe gaan we de gevonden asbest opnemen in dit project? Zodra we dat goed bepaald hebben, kunnen we beginnen aan de asbestinventarisatie in Zuidwolde.

onze asbest inventarisatie specialisten zijn snel ter plaatse.

Een asbestinventarisatie in Zuidwolde in drie stappen

Bij SMART Advies volgens we altijd een vast stappenplan, die je van begin tot eind ontzorgt als het gaat om de vondst van asbest. Door dit plan te volgen, weet je zeker dat je op alle fronten de juiste maatregelen neemt en dus zorgeloos door de situatie kan lopen. De drie stappen zijn:

  • Stap 1: het doel bepalen - Zoals gezegd is het einddoel leidend. Dit bepaalt hoe we het plan gaan aanvliegen en wat we precies gaan doen. Alles wat we hierna doen, staat in het teken van dit einddoel.
  • Stap 2: asbest advies - De tweede stap betreft een advies. Dit is wat je moet doen met de gevonden asbest. Dat advies kan gaan over de verwijdering van de asbest, maar ook over het beheersen ervan.
  • Stap 3: asbest begeleiding - De vervolgstappen zijn niet voor iedereen even simpel en daarom begeleiden we onze klanten stap voor stap. We schakelen de juiste partijen in waar nodig en zorgen voor een volledige ontzorging. Dit gebeurt allemaal aan de hand van het asbestinventarisatierapport in Zuidwolde.

Ga je voor beheersing of verwijdering van asbest?

Asbest hoeft lang niet altijd verwijderd te worden, omdat het lang niet altijd een gevaar hoeft te vormen voor de omgeving. Uit het asbestinventarisatierapport in Zuidwolde kan ook blijken dat het veel beter is om het gewoon te laten zitten. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een verbouwing, waar de asbest met rust gelaten kan worden. In dat geval kan je kiezen voor beheersing van de asbest en komen we jaarlijks even terug om te kijken of alles nog altijd goed beheerst wordt. Mocht het echt verwijderd moeten worden, dan zorgen we dat dit veilig en professioneel gebeurt.

Asbest inventarisatie ook bij golplaten!

De kosten voor een asbestinventarisatie in Zuidwolde zijn altijd op maat

De kosten voor asbestinventarisaties in Zuidwolde zijn altijd volledig op maat gemaakt. Dat betekent dat we eerst de situatie zelf moeten aanschouwen, voordat we een duidelijke offerte kunnen maken. Het is immers belangrijk om van tevoren goed te bepalen wat het plan gaat zijn met de asbest. Een situatie waarbij de asbest zorgvuldig verwijderd moet worden is immers kostbaarder dan wanneer de asbest kan blijven zitten. En ook de hoeveelheid asbest speelt mee in de berekening van de kosten. Daarom zorgen we bij SMART Advies altijd voor maatwerk, zodat je exact weet waar je aan toe bent - ook financieel.

Heeft het inventarisatierapport in Zuidwolde spoed?

Het kan gebeuren dat je echt zit te springen om een asbest inventarisatie. En als het echt spoed heeft, kunnen we desnoods dezelfde dag nog bij je op de stoep staan. SMART Advies snapt maar al te goed dat sommige projecten echt niet kunnen wachten en dat een asbestinventarisatie in Zuidwolde soms serieuze haast heeft. In dat geval zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk krijgt wat je nodig hebt, zodat je snel weer verder kan.

Voor al je vragen en advies kan je terecht bij SMART Advies

Heb je vragen over onze werkwijze, of wil je weten hoe je het beste aan de slag kunt gaan bij de vondst van asbest? Onze experts staan altijd voor je klaar om je te voorzien van de antwoorden die je nodig hebt, zodat je ons straks met een gerust hart in kan schakelen. Wij voorzien in advies en begeleiding en zijn actief in Drenthe, zodat je bij ons ook terecht kan voor asbestinventarisatie in Hoogeveen. Mocht je meer willen weten, of behoefte hebben aan advies, neem dan contact met ons op. Onze experts hebben uitgebreide ervaring in dit vakgebied en zorgen ervoor dat ze de antwoorden geven op al je prangende vragen. En natuurlijk stellen we graag een asbestinventarisatierapport op in Zuidwolde, zodat je straks zeker weet dat je op de best mogelijke manier met de asbest bent omgegaan.