Asbest inventarisatie in Assen

Asbest, je wilt er het liefst niet mee te maken krijgen. Zeker niet als je midden in de verbouwing van je huis of schuur zit. Toch is de kans groot dat je asbest tegenkomt als jij een woning hebt van voor of rond de jaren ‘80. Een te lange blootstelling aan beschadigd asbest kan voor vervelende blijvende gezondheidsproblemen zorgen en daarom is asbestinventarisatie in Assen van groot belang.

SMART Advies voert een grondige inventarisatie uit, zodat het asbest probleem overzichtelijk kan worden gemaakt. We ontzorgen je graag van begin tot eind, zodat jij zo min mogelijk te maken krijgt met al die ingewikkelde regels.

Asbest inventarisatie in Assen nodig?

SMART Advies stelt een duidelijk plan op.

Neem contact met ons op

De gevaren van asbest in of om je woning

De meeste mensen krijgen al de kriebels van het woord alleen en dat is maar goed ook, want asbest in of om je woning kan erg gevaarlijk zijn. Als asbest beschadigd is en je ermee samenleeft, dan kan het goed zijn dat je kleine vezels van de asbest inademt. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen als Asbestose, Fibrose, Longkanker en Pleuraverdikking. Deze ziektes laten zich pas na verloop van tijd zien, wanneer het dus eigenlijk al te laat is. Je bent dan namelijk al voor een te lange tijd blootgesteld geweest aan asbest.

Asbestinventarisatie in Assen is dan ook van groot belang als je bijvoorbeeld tijdens een verbouwing asbest in of om je woning hebt aangetroffen. Bij SMART Advies voeren we graag een grondige inventarisatie uit om te kijken om hoeveel asbest het gaat en of het asbest per direct verwijdert moet worden. Samen maken we een gedetailleerd plan over hoe om te gaan met het aangetroffen asbest.

Wanneer je asbest hebt aangetroffen bij je woning, dan is asbestinventarisatie in Assen noodzakelijk.

Asbest hoeft niet altijd te worden verwijderd

Wanneer er asbest is aangetroffen in of om je woning, dan is dat vaak even schrikken. Het liefst wil je er dan ook zo snel mogelijk van af. Toch is het niet altijd nodig om asbest meteen te verwijderen. Asbest in vaste vorm vormt namelijk geen gevaar en kan dus prima blijven. Wanneer dit uit de asbest inventarisatie blijkt, dan hoef je je dus ook geen zorgen te maken. Het is wel belangrijk om het asbest eens in de zoveel tijd te laten inspecteren. Hierdoor weet je of het asbest na verloop van tijd ook nog geen gevaar vormt.

Blijkt uit de asbest-inventarisatie in Assen dat het asbest wel verwijdert moet worden? Dan is het zaak om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Het is belangrijk dat hierbij de juiste stappen worden genomen en dat je hiervoor een expert om hulp vraagt. Hierdoor kan alles volgens de regels verlopen en loopt jouw huishouden geen gevaar tijdens de verwijdering.

De 3 stappen van het verwijderen van Asbest in Assen

Bij het verwijderen van asbest is het erg belangrijk dat de stappen op de juiste manier gevolgd worden. Hierdoor loopt iedereen die bij het asbest betrokken is de minste kans op gevaar. Bij SMART Advies hebben we hiervoor een speciale werkwijze, welke is samengesteld zodat jouw zorgen volledig worden ontnomen en zodat je snel weer verder kunt zonder het asbest in of om je woning.

  1. Asbestinventarisatie - Tijdens de asbestinventarisatie in Assen wordt er door een expert onderzocht hoeveel asbest er is, waar het zit en of het asbest momenteel gevaarlijk is. De inventarisatie gebeurt nauwkeurig, waardoor er geen enkel detail gemist wordt.
  2. Een plan opstellen - Wanneer de inventarisatie is afgerond, wordt er overgegaan op het maken van een plan. Hierbij wordt tot in detail uitgewerkt hoe het asbest verwijderd moet worden, zodat je door kunt gaan met je project. Kan het asbest blijven zitten? Dan staat er in dit plan hoe en wanneer het asbest gecontroleerd moet worden om eventuele gevaren in de toekomst te voorkomen.
  3. De uitvoering - Asbest verwijderen is een vrij ingewikkelde klus en kan daardoor het beste worden uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. SMART Advies zorgt ervoor dat de juiste specialisten bij jou aan het werk gaan en dat jij volledig ontzorgt wordt in het proces. Zo hoef jij je geen zorgen te maken om alle ingewikkelde regels en wetgeving rondom asbest.
Asbestinventarisatie in Assen is de eerste stap in de asbest werkwijze van SMART Advies.

Asbest inventarisatie in Assen nodig? SMART Advies staat voor je klaar

SMART Advies heeft uitgebreide ervaring op het gebied van asbest en weet daarom precies wat er moet gebeuren als er asbest wordt aangetroffen. Asbest tegengekomen in of om je woning? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op. We komen langs op afspraak, maar kunnen bij spoed altijd snel langskomen. Tijdens de asbestinventarisatie in Assen wordt er rekening gehouden met jouw project en wordt ons plan hier volledig op afgestemd.

Heb je asbest gevonden in Assen of ergens anders in de omgeving, zoals Beilen, Westerbork, Rolde, Smilde of Stadskanaal? Neem dan contact met ons op. Ook voor asbestinventarisatie in Hoogeveen en asbestinventarisatie in Meppel kun je bij ons terecht. Onze experts staan voor je klaar om het asbest op de juiste manier te behandelen, zodat jij hier geen gevaar of zorgen van hoeft te hebben.