Asbest, wat nu?

De zolderrenovatie liep net zo lekker, maar toen gebeurde het… asbest. Dit was natuurlijk wel het laatste waar je op zat te wachten. De vraag die nu door je hoofd spookt is dan ook: ”asbest, wat nu?”. Gelukkig hoeft asbest geen probleem te zijn. Met het juiste advies en een slimme aanpak kun je snel weer verder klussen. Met een veilig gevoel en zonder onnodige kosten.

Asbest gevonden? Tijd voor SMART advies

Wij bieden een totaaloplossing voor elke situatie

Neem contact met ons op

Krijg grip op de situatie

Een golfplaten schuurdak, een witte brandwerende plaat achter de CV ketel of een waterleiding. Asbest kan overal zitten. Vaak heb je er jarenlang geen weet van. Tot je besluit om te gaan verbouwen of renoveren. Zodra je op asbest stuit, is dit vaak even schrikken. Dat is ook niet vreemd. Asbest heeft een beruchte status verworven binnen de huizen- en bouwsector. Het eerste wat bij mensen opkomt zijn de gezondheidsrisico’s, torenhoge kosten en het stilleggen van projecten voor lange tijd. Zo ver hoeft het echter niet te komen.

Heb jij asbest gevonden of vermoed je dat het om asbest gaat? Neem dan contact met ons op. Wij bieden een complete asbest inventarisatie waarbij we exact de risico’s in beeld brengen. Op basis van ons complete onderzoek bieden we altijd advies en een plan van aanpak voor een totaaloplossing. Wij begeleiden je binnen iedere stap, zo weet je zeker dat je slim en veilig omgaat met asbest.

Kies ook voor SMART Advies

  • Totale ontzorging van begin tot eind
  • Meedenkend tijdens iedere stap
  • Standaard een totaaloplossing voor elke situatie
  • Altijd een aanpak op maat
  • Professionele inventarisatie, advies en begeleiding

Professionele asbest inventarisatie

Bij het woord asbest denken mensen al snel aan de vezelachtige, grijze golfplaten die op oude schuurtjes liggen. Dit is slechts een van de verschillende vormen van asbest. Vermoed je dat je asbest hebt gevonden? Dan wil je graag zekerheid. Met professionele asbestinventarisatie krijg je antwoord op al je vragen. We komen op locatie langs voor een grondig onderzoek. Hierbij brengen we in kaart of het om asbest gaat en waar de asbest zich bevindt. Vervolgens volgt een advies op maat.

Asbest advies op maat

Zodra we hebben vastgesteld dat het inderdaad om asbest gaat, moeten we ten eerste een aantal vragen beantwoorden. Om hoeveel asbest gaat het? Waar in het pand bevindt zich asbest? En wat is de gewenste uitkomst? De antwoorden op deze vragen vormen de basis van ons advies op maat. Wij kijken naar iedere specifieke situatie als een uniek geval. Zo ben je altijd verzekerd van advies op maat.

De juiste asbest begeleiding

Asbest vinden roept veel vragen bij je op. Als professioneel adviesbureau begrijpen we dat je niet meteen weet wat je moet doen of welk bedrijf je moet bellen. Geen zorgen, als experts in asbest zijn we volledig op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving en weten we precies wat moet gebeuren.

Daarnaast beschikken we over een uitgebreid netwerk aan bedrijven en instanties die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van asbest. Stap voor stap begeleiden we jouw project naar het eindresultaat dat je graag wilt zien. Een veilige woon- of werkomgeving.

Controle over je situatie met asbestbeheersing

Wist je dat asbest niet altijd direct hoeft te worden verwijderd? Dat klopt! Hoewel asbest bekendstaat als gevaarlijk materiaal, is het in sommige gevallen prima mogelijk om het te laten zitten. In veel situaties biedt gecontroleerde asbestbeheersing een uitkomst die beter werkt voor alle betrokken partijen. Hierbij moet er wel sprake zijn van een 100% veilige situatie. Of asbest beheersing een optie is voor jouw specifieke situatie bespreken we graag op locatie, zodra we alle informatie hebben die nodig is.

Zelf asbest verwijderen?

Asbest gevonden? Misschien zit je nu met het idee om zelf asbest te verwijderen. Dit lijkt misschien sneller en goedkoper dan een bedrijf inhuren dat gespecialiseerd is. We raden ten zeerste af om zelf aan de slag te gaan met asbest verwijderen. Blootstelling aan asbestvezels kan leiden tot ernstige longziektes. Zelfs kleine hoeveelheden asbest kunnen gevaarlijk zijn als de vezels worden ingeademd. De complicaties hiervan worden vaak pas na enkele jaren zichtbaar. En dan is het al te laat. Wees daarom verstandig en verwijder nooit zelf asbest.

Naast de gezondheidsrisico’s die zelf asbest verwijderen met zich meebrengt, is iedereen die schadelijke stoffen tegenkomt tijdens werkzaamheden, is wettelijk verplicht om dit te melden en ervoor te zorgen dat die stoffen op de juiste manier verwijderd worden. Maak daarom een afspraak met ons, dan zorgen wij voor een juiste afhandeling.

Doelgericht werken met SMART

S
Specifiek

Hoe specifieker het beeld is dat we van een situatie hebben, des te doelgerichter we kunnen handelen.

M
Meetbaar

Net als jij houden we van duidelijkheid en transparantie. Dit houdt in dat de meetbare resultaten van ons onderzoek duidelijk worden gedocumenteerd.

A
Acceptabel

Asbest is een serieuze zaak en zo gaan wij ook te werk. Dit houdt in dat veiligheid, voor onszelf en iedereen betrokken, de hoogste prioriteit heeft. Ieder project werken we binnen de kaders van de geldende regel- en wetgeving.

R
Realistisch

Iedere asbest vondst is uniek en komt met eigen risico’s en kansen. We evalueren per situatie wat de beste aanpak is en blijven hierbij altijd realistisch over onze doelstelling.

T
Tijdgebonden

Het ontdekken van asbest komt altijd ongelegen. Daarom organiseren we onze activiteiten altijd in nauw overleg, zodat je steeds op de hoogte bent van de voortgang en planning.

De asbest expert in Drenthe

Ben je op zoek naar een specialist voor vakkundige asbestinventarisatie in Meppel? Dan zijn wij de expert die je zoekt. Als adviesbureau zijn we gevestigd in Hoogeveen, waardoor we altijd snel kunnen handelen bij een aanvraag voor asbestinventarisatie in Drenthe. Dus wil je asbest verwijderen in Drenthe? Neem dan eerst contact op met ons. Wij brengen een grondig advies uit en werken samen met jou naar een totaaloplossing.

Asbest wat nu? Contact opnemen met SMART Advies

Krijg ook grip op de situatie en neem contact met ons op. Samen werken we stap voor stap naar een asbestvrije omgeving, waarin jij je veilig voelt. We brengen de situatie in kaart en brengen een helder advies en plan van aanpak uit. Zo werken we doelgericht naar een goed resultaat. Dus heb je asbest gevonden, maar weet je niet wat te doen? Wij hebben het antwoord op al je vragen.

Asbest gevonden? Tijd voor SMART advies

Wij bieden een totaaloplossing voor elke situatie

Neem contact met ons op